Rumored Buzz on VDS Neden gereklidir?
Rumored Buzz on VDS Neden gereklidir?
Blog Article
Aynı zamanda, fiziksel sunucularla olan farklarını öğrenecek ve ihtiyacınıza en uygun sanal sunucuyu seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda ipuçları vereceğiz. Bulut bilişimin bu önemli unsuru hakkında bilgiler edinmeye hazırsanız, başlayalım.
Sanal sunucular, aynı zamanda İngilizce açılımı olan “Virtual Personal Server” olarak da bilinir. Sanal sunucuların tamamı “devoted” advertisementı verilen adanmış bir fiziksel sunucu içerisinde yer alır ve sistem içerisinde yer alan her sanal sunucu (VPS) birbirinden bağımsız olarak çalışır.
Sanal sunucular fiziksel bir sunucu üzerinde çalıştırılabileceği gibi sanal bir makine üzerinde de çalıştırılabilir. Bu sanal makineler, bir sunucu grubunda, Amazon Internet Expert services veya Google Cloud Platform gibi bir World-wide-web sağlayıcısının bulut bilişim hizmetinde veya doğru yazılımı yüklediyseniz kendi bilgisayarınızda bile bulunabilir.
Sanal sunucunun yedekleme ve güvenliği konusu, veri kaybını önlemenin ve sunucunun güvenliğini sağlamanın önemini vurgulamaktadır. Yedekleme işlemiyle sunucuda bulunan tüm verilerin yedek bir ortama kopyalanması sağlanır ve potansiyel bir veri kaybı durumunda hızlı bir şekilde toparlanma sağlanır.
27 Ağustos 2018 three Mins Go through 213 Views 0 Feedback İnternet ortamında sunulan verilerin barındırıldığı ve erişime açık hale geldiği cihazlara sunucu advertı verilirken bu sunucular veri merkezlerinde fiziksel olarak barınmaktadır. Sanal sunucu ise fiziksel sunucunun sanallaştırma yazılımlarından herhangi birini kullanarak belirli parçalara bölünüp birbirinden bağımsız hizmet vermelerini sağlayan yapıdır.
three. Depolama alanını enhance edin: Sanal sunucunun performansını artırmak için disk depolama alanını optimize etmek gerekir. Bu, gereksiz dosyalardan kurtulmak, disk birleştirme işlemleri yapmak ve disk bant genişliğini etkin bir şekilde kullanmak anlamına gelir.
Manuel yedek alabilir here ya da mevcut yedekler üzerinden tek tıkla ve dakikalar içerisinde yeniden kurulum işlemi gerçekleştirilebilir. Kesintisiz ve Hızlı Erişim
İkisinde de sunucu kaynaklarının kullanıcılara tahsisi söz konusudur ancak VPS’te kaynaklarda dalgalanma ve komşu kullanıcılardan etkilenme görülebilir. Daha izole ortam gerektiren durumlar için uygun olan sanal sunucular; VDS’lerdir. VPS (Virtual Personal Server)
Tahsis edilmiş barındırma tüm koltukta tek başına oturmaya benzer. Konforludur fakat pahalıdır ve aslında tüm bu ekstra alana ihtiyacınız yoktur.
Yönetilmeyen VPS barındırmada sunucu belleğinin, işletim sisteminin ve diğer sunucu kaynaklarının yönetimi teknik uzmanlık veya tahsis edilmiş şirket içi kaynaklar gerektirir. Yönetilmeyen VPS barındırma gerekli BT yetkinliklerine sahip oturmuş işletmeler için daha uygun bir seçenektir.
VDS’de tüm kaynaklar birbirinden donanımsal, VPS’de ise yazılımsal olarak ayrılmıştır.
Fiziksel sunucuları bölümlere ayırdıktan sonra sanal sunucuların içerisine dilediğiniz işletim sistemini kurabilir, bilgisayarınızdan uzak bağlantı yoluyla dilediğiniz zaman sunucuya bağlanabilir ve dilediğiniz zaman pasif hale getirebilirsiniz.
Diğer barındırma seçenekleriyle karşılaştırıldığında çeşitli kontrol seçenekleriyle gelmesine rağAdult males, sunucusuna yalnızca sınırlı miktarda erişilebilirlik sağlar.
Sanal sunucular, her biri kendi işletim sistemine ve kaynaklara sahip olan bağımsız birer sunucu gibi davranırlar. Bu sayede, birden fazla kullanıcı aynı fiziksel sunucuyu paylaşabilir ancak birbirlerinden tamamen izole bir şekilde çalışabilirler.